Udruzenje domacina u eko ruralnom turizmu Skorenovac "Dani Erne"

Cena: 01rsd

Od starih Skorenovčana čovek ima šta da nauči, a da ih još nije ni upoznao. Naime, kada su se Sekeljanski Mađari pre oko 120 godina iz Bukovine, zemlje na granici Rumunije i Ukrajine, doselili u Banat da grade nasipe pored Dunava, oni su svoje kuće napravili malo podalje, 5-6 kilometara daleko od moćne reke. U skladu sa onom primorskom poslovicom: hvali more - drž se kopna.
Stanovnici Skorenovca pamte da su se njihovi preci u prapostojbini, Bukovini, bavili rezbarenjem drveta. U znak sećanja na svoje dedove i njihovo autentično stvaralaštvo, današnji Skorenovčani su podigli jednu rezbarenu kapiju, zvonik, kao i spomenik kojim su obeležili 120. godišnjicu svog doseljavanja na ove prostore.
U turistickom cilju pokušavaju da obogate svoju ponudu. Recimo, pošto trenutno turiste na razgledanje sela voze konjskim zapregama, planiraju da nabave i vozić. Ipak, ako je dozvoljeno reći, možda na tome baš i ne moraju da insistiraju: većini su kočije sa dve konjske snage daleko interesantnije.
U svakom slučaju, interesovanje za turizam u Skorenovcu raste. Već danas je toliko da smeštajnih kapaciteta ima sasvim dovoljno. Zato je zainteresovanim domaćinstvima savetovano da se opredele za neki drugi vid uključenja u turističku ponudu sela: obnovom starih zanata, konjarstvom, izradom suvenira, proizvodnjom vina i slično. Naravno - i da se oslone na kulinarske veštine svojih žena čije je umeće već "kodifikovano" u dve knjige recepata "Szekelykevei receptek".
Na kraju valja istaći ono čime sami Skorenovčani objašnjavaju svoj uspeh: to što "svaka organizacija u svim domenima sarađuje sa svakom organizacijom"; dakle - zajedništvo.

Vise informacioja na: http://www.szekelytur.com

Kontakt telefoni:064/1421069;013/764066

Pančevo dir.wienna@gmail.com 0641421069 Dodato na: 02.12.2014 Pregledi: 1052 topUser (1185) Oglasi iz dir.wienna Pošalji privatnu poruku Dodaj mojim beleškama
Jevtin smestaj na plalni Vodno, Skoplje. Cheap accommodation in ARS Nokevaliste near the mountain. Levné ubytování v blízkosti hory.

Jevtin smestaj na plalni Vodno, Skoplje. Cheap accommodation in ARS Nokevaliste near the mountain. Levné ubytování v blízkosti hory.

Turistichke posete ili biznis boravak u Skoplju, R. Makedonii. Boravite u ARS Prenochishtu koje se nalazi na 2,5 km od centra Skoplja, na obromcima planine VODNO na tihom I mirnom mestu, sa chistim planinskim vazduhom. Cene povol...

 
Dodato na: 2014.11.25 Područje: Beograd
Apartmani Novi Sad

Apartmani Novi Sad

Apartmani Novi Sad i Prenoćište Novi Sad, smeštaj za kraći i duži boravak, Partizanska 47, Novi Sad U neposrednoj blizini centra Novog Sada iznajmljujemo jednosobne i dvosobne apartmane, kao i sobe sa sopstvenim kupatilom. Apart...

 
15 eur Dodato na: 2014.11.06 Područje: Novi Sad
Apartmani u Vrnjackoj banji

Apartmani u Vrnjackoj banji

Apartmani u Vrnjackoj Banji! Ponuda koju ne smete propustiti,na samom setalistu,u blizini svih mineralnih izvora. Sa restoranom,parkingom, klimom, kablovskom, internetom i naravno bazenom! Za vise informacija pozovite 063/77-73-54...

 
25 eur Dodato na: 2014.09.14 Područje: Kraljevo